Boeken

Het puberende brein – Eveline Crone

Heerlijk om te lezen, herkenbaar voor elke ouder en iedereen die zelf puber is geweest. Waarom staan pubers laat op en waarom zijn ze zo roekeloos? Ook geeft het boek inzicht in de positieve kanten van de puberteit. Een boek waarin wetenschappelijke kennis leesbaar is uitgelegd hoe het puberende brein werkt. Één ding is zeker, tijdens het lezen van het boek, vallen een hoop puzzelstukjes op z’n plek.

Eveline Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie. Zij is dé persoon als het gaat over het puberende brein. Zij suggereert o.a. in het boek om middelbare scholen later te laten starten. Ze heeft bijgedragen aan een leeftijdsverhoging van 18 naar 23 voor plaatsing in speciale jeugdgevangenissen. Ofwel zij geeft een nieuwe blik en creëert meer begrip door meer inzicht te geven in de werking van het puberende brein.

Hier te koop

Spellen

Openhartig Classic - Kaartspel

Als forensisch orthopedagoog heb ik afgelopen jaren systemische therapie in de specialistische ggz gewerkt. Opvallend vond ik, dat we dezelfde formats gebruikten, printen en op maat maakten. Waarom zullen we deze niet delen, zodat het voor elk gezin beschikbaar is? Zodat de opvoeding ondersteund wordt. Dat probeer ik te doen met deze producten.

Geef een reactie